Hujambo!
Door: eefjevanvlimmeren
Blijf op de hoogte en volg Eefje
09 Maart 2012 | Kenia, Nairobi
Hallo allemaal,
Na een intensieve introductieweek en helaas toch vaak erg traag internet hierbij de laatste updates vanuit Kenia.
Vanaf onze aankomst op vrijdagavond heeft VSO voor ons een uitgebreid introductieprogramma georganiseerd. De eerste dagen hebben er vooral workshops en presenties plaatsgevonden over uiteenlopende onderwerpen zoals het vinden van een goed ziekenhuis, kennismaking met de VSO-dokter, hilarische maar ook vreemde culturele verschillen, corruptie en natuurlijk de nodige uren Swahililes. Dat blijkt nog niet zo heel makkelijk... Maar goed, we hebben nu in ieder geval de basisbegroetingen en grammaticaregels een keer gezien en gehoord...het vele oefenen komt ongetwijfeld straks als we aan de slag gaan bij ons placement.
Het is niet alleen een week van intensieve introductie van het land, ook leren we hier alle mede-VSO-ers goed. Zo hebben we Irene, Mykiel, Carlos en Alfrey van de Fillipijnen in de groep, daarnaast Eric uit Ierland (noemt zichzelf George Clooney, inmiddels door ons 'sweet potatoe' genoemd), Julie en Gemma uit de UK, Joshua en Isaiah uit Uganda en dan nog het clubje Nederlanders: koppeltjes Nina & Rembrandt en Anna & Albert, Margreet en ik. Margreet, ik en Julie zitten straks aan de kus. de rest waait uit over de overige delen van het land...Tropendokters Anna en Albert bijvoorbeeld gaan naar een klein ziekenhuis in het westen van Kenia, in ruraal gebied, behoorlijk back to basic. Gemma, Nina & Rembrandt zitten in Nairobi en de rest nog weer in andere plaatsen.
Van VSO-ers die hier al een tijdje zitten krijgen we gedurende de sessies veel ervaringen en verhalen te horen. Sommigen troffen hun werk- en woongebied in the middle of nowhere aan, sommigen zelfs zonder stromend water en elektriciteit, maar in een prachtige omgeving. Anderen werken voor een grote NGO, internationaal georiënteerd organisatie als Unicef in Nairobi en zitten te midden van de drukte van deze enorme stad.
We leren elkaar goed kennen in deze dagen en zullen elkaar ook straks opzoeken in moeilijke tijden maar ook juist om elkaars gebieden te bezoeken, ervaringen uit te wisselen en de jaarlijkse bijeenkomsten.
Vanaf woensdag zijn de partners van de organisatie waar we voor gaan werken bij de groep gevoegd. Ook zij zijn betrokken in de sessies over o.a. corruptie, verwachtingen en financieel zaken. Voor ons is Lucy afgereisd naar Nairobi om kennis met ons te maken. Een geweldig leuke Keniaanse vrouw van mijn leeftijd. Zij was de eerste afgestudeerde studente van Friends For Life ben werkt nu als advocate en voor Friends For Life. We hebben een fijne klik met zn drieën en hebben zelfs de uitnodiging voor haar bruiloft in oktober binnen, ontzettend leuk natuurlijk!
Nu we zo aan het einde van de week nog meer bagage hebben gekregen zoals een waterfilter en klamboe zullen we zwaar bepakt en bezakt zaterdag afreizen naar ons placement in Ukunda, de kust. Iedereen is ontzettend jaloers en ook alle VSO-ers die hier al een aantal maanden zitten raken niet uitgesproken over hoe prachtig de kust is...dus we willen het nu echt zelf gaan ontdekken en kunnen niet wachten om te gaan!
Tot een volgend verslag en bedankt weer voor alle leuke reacties!!
Kwaheri en liefs Eefje!
Tot een volgend verslag en bedankt weer voor alle leuke reacties!!
Kwaheri en liefs Eefje!
09 Maart 2012 - 04:59
Gerdien:
Hey Eefje,
Klinkt echt super goed allemaal joh! Fijn dat je zo'n goede klik hebt met die vrouw van jullie stichting.ik kan me zo voorstellen dat je veel zin hebt om naar de kust af te reizen! Veel plezier! Xxx -
09 Maart 2012 - 10:40
Irma:
Super Eef, lijkt me allemaal ook heel spannend. Maar ook een leuke groep om eerst te acclimatiseren en dan verder te gaan. We blijven je volgen en ik ben benieuwd naar de verhalen over je standplaats aan de kust. Veel groeten -
10 Maart 2012 - 16:20
Mam:
Hujambo, leuk weer even iets te horen over de afgelopen week. Op deze manier leer je ons stiekem nog even enkele woordjes Swahili. Is idd heel anders dan welke Europese taal dan ook. Zal lastig zijn. Maar...alle begin is moeilijk, zoals een Ned. spreekwoord luidt.En Margreet en jij kunnen de rest mooi jaloers maken, zo aan de kust in dat klimaat. Super, toch?! Maar er zal ook gewerkt moeten worden, dus dat horen we komende week denk ik zo.Succes, liefs, mam. -
10 Maart 2012 - 19:26
Gerard:
Leuk om je ervaringen te lezen. Goed te horen dat de eerste dagen goed zijn verlopen. Have fun, take care! Groetjes Gerard & Christel -
10 Maart 2012 - 21:15
Monique:
Looking good! Volgens mij ben je daar enorm op je plek. Zo leuk om te lezen. Meis, geniet van alle mooie ervaringen!! -
10 Maart 2012 - 21:33
Mo:
Ha Eef,
Wat een heerlijk verhaal om te lezen! Keep us posted en heeel veel pleziet en succes! En uiteraard tot je volgende verhaal! Mo