Eerste dagen in Nairobi - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Eefje Vlimmeren - WaarBenJij.nu Eerste dagen in Nairobi - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Eefje Vlimmeren - WaarBenJij.nu

Eerste dagen in Nairobi

Door: eefjevanvlimmeren

Blijf op de hoogte en volg Eefje

04 Maart 2012 | Kenia, Nairobi

Zo.....daar ben ik dan met het eerste verslagje. Wel kort natuurlijk, wil niet nu al iedereen vervelen met ellenlange verhalen ;).

Na het afscheid nemen waar uiteraard toch wel wat tranen bij kwamen kijken ben ik samen met Margreet het vliegtuig ingestapt...bestemming: avontuur!

De vlucht ging ontzettend snel, zonder turbulentie en met uren lekker kletsen met Margreet. Margreet gaat net als ik bij Friends For Life aan de slag in Ukunda, nabij Mombasa, aan de kust van Kenia. We hebben een goede klik en kletsen gaat ons dan ook goed af.

De eerste week verblijven we in een guesthouse in Nairobi waar we van VSO een in-country training krijgen. Prima kamers, eten en omgeving. Gister al meteen gaan shoppen om zo snel mogelijk mobiel te worden...inmiddels heb ik dus al een Keniaans telefoonnummer. Verder krijgen we instructies over de veiligheid, zijn er verschillende vrijwilligers uit alle delen van Kenia met interessante, gekke en grappige verhalen en leren we de groep kennen die allemaal in Kenia gaan starten. Meteen wordt ook duidelijk dat we, met een placement aan de kust, veel bezoekjes van andere VSO-ers kunnen verwachten. Dat wordt dus een gezellige boel!

Zometeen: Swahili cursus....ben benieuwd of ik daar ooit iets van ga leren, tot nu toe is Hakuna Matata zo'n beetje alles wat ik eruit krijg...;).

Meer nieuws zodra we in Ukunda zijn, waar ons echte werk begint en we ons verblijf zullen zien voor het komend jaar.

Iedereen nog bedankt voor alle lieve sms-jes, kaartjes, mailtjes en FB-berichtjes!! Doet me erg goed te weten dat mijn Nederandse ' Friends For Life' er straks weer zijn als ik terug kom!

Ow ja, waarschijnlijk overbodig te melden, maar het weer is ge-wel-dig...30 graden met een zacht briesje...sorry mensen ;)

X Eef

• 04 Maart 2012 - 07:04

Gerdien:

Hey Eefje! Goed om te lezen dat je reis zo goed gegaan is! Fijn dat je meteen al zo'n klik met Margreet hebt!succes met je swahili;-). Liefs

• 04 Maart 2012 - 11:11

Marjolijn:

Leuke foto! En fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Veel plezier de eerste dagen :-)
    We zijn enorm blij met jullie komst!

• 04 Maart 2012 - 11:17

Eline:

Dag dame! goed dat je veilig bent aangekomen. Hou ons op de hoogte :) xx

• 04 Maart 2012 - 12:51

Mirjam Van Den Akker:

Dag lieve Eef, wat fantastisch om dit te lezen, de grote stap is gezet en je hebt gehoor gegeven aan je diepe verlangens.
    Ben erg trots op je en wat ga jij daar de wereld een beetje mooier achterlaten dan je m hebt aangetroffen! Heerlijk dat ik je een jaar kan volgen! Liefs, Mirjam

• 04 Maart 2012 - 15:17

Laura:

Hai Eef! Wat raar hoor, dat je nu echt weg bent! Fijn dat je het al zo naar je zin hebt! Succes met Swahili leren.
    x Lau

• 04 Maart 2012 - 17:29

Jetty:

Hey Eef,
    Wat fijn dat alles zo voorspoedig is verlopen en de eerste indruk meteen zo positief is! Komt helemaal goed daar.. dat hoor ik al. Je wilt straks niet meer terug... Succes met de training!
    xx

• 04 Maart 2012 - 19:13

Femke:

Hey Meissie, Fijn dat ik je ook via deze weg kan volgen!
    Wappen en Skype-en werkt geweldig ... dusssss we keep in contact!!!!

Have Fun!!! XxX

• 04 Maart 2012 - 19:19

Monique:

Hey die foto's komen mij bekend voor ;-).
    Wat fijn dat het tot nu toe allemaal zo goed gaat. Super leuk! Ik ben erg benieuwd naar al je verhalen de komende tijd. xx

• 05 Maart 2012 - 07:18

Henka:

Hey Eef, top dat je een goede vlucht hebt gehad. 30 graden.... jealous!!! Lekker genieten van het opstarten. xx